Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Gemoedsrust

Gemoedsrust

Bij het samenstellen van deze editie moesten we niet lang nadenken over een thema dat eenieder aanbelangt in deze buitengewone omstandigheden. De sterren hebben al gunstiger gestaan. En dan vormen verzekeringen een welgekomen hefboom in onzekere tijden. Je oogst er immers gemoedsrust mee. Met een publiek van zowel startende als doorgewinterde expats bereiken we een gevarieerd spectrum. In zowat elk expatgezin rees de afgelopen maanden wel eens de vraag of men wel voldoende verzekerd was in tijden van een pandemie.

Met een extra dosis gemoedsrust als effect bij een positieve uitkomst. Gemoedsrust is het gevoel van een warm deken, dat je je zorgen ontneemt. Deze rust geeft ons de ruimte en de vrijheid om alles wat ons afleidt en stress geeft te laten voor wat het is. Voor velen blijkt het echter geen kinderspel om zich door het verzekeringskluwen te banen. Daarom zoomen we in op enkele troeven en aandachtspunten. De mogelijke waarborgen zijn legio, maar ook afhankelijk van de verzekeraar én van de gekozen formule. Waar en hoe we ergens verblijven, heeft impact. En helaas, al het risico uit je angstdromen bannen, is wellicht onmogelijk.

Omdat een buitenlandse opdracht meestal een grote impact heeft op je persoonlijke en professionele situatie, is het des te belangrijker, zowel voor jou, jouw gezin, jouw eventuele werkgever, om alle voorwaarden en modaliteiten verbonden aan deze opdracht, gedetailleerd vast te leggen. Naast de brede waaier aan mogelijke vergoedingen, is het dus minstens even belangrijk om stil te staan bij verzekeringen. Wellicht niet het meest aantrekkelijke element van een emigratievoorbereiding. Het salarispakket, wat een buitenlandse opdracht aantrekkelijk maakt, staat vaak veel hoger op het lijstje. Je focust bovendien op tax equalization, persoonlijke fiscale aftrekposten, etcetera.

Denk toch ook aan een internationale ziektekostenverzekering. Essentieel is hier tijdig bij stil te staan. In de voorbereidingsfase dus. Laat je hierbij adviseren en overweeg om een échte specialist onder de arm te nemen. Zodat je de beste verzekeringen afsluit, op maat van jouw gezin, locatie en behoeften. Waarom hebben expats een internationale ziektekostenverzekering nodig? Internationale ziektekostenverzekeringen zullen, in tegenstelling tot jouw lokale dekking, helpen om jouw verzekeringsbehoeften wereldwijd te dekken. Als expat in het buitenland ben je meestal uitgesloten van de nationale ziektekostenverzekering, wat betekent dat je een particuliere ziektekostenverzekering moet afsluiten om de kosten van zorg in de openbare of particuliere medische instellingen te kunnen compenseren. Gezien de soms hoogoplopende kosten van internationale medische zorg, is het sterk aan te raden om op zijn minst een grote medische dekking te hebben. Daarnaast zijn veel aanvullende verzekeringen mogelijk, om alle gewenste risico’s te ondervangen.

Veel expats willen zeker weten dat ze de juiste internationale verzekering hebben. Dat betekent echter niet dat ze twee keer in rekening willen gebracht worden voor sociale zekerheid! VIW werkt samen met toonaangevende partners, die jou een uitgebreid scala aan polissen kunnen aanreiken, inclusief persoonlijk advies, om uit te kiezen. Daarnaast delen we onze gespecialiseerde kennis en zetten ons netwerk in om jou te helpen. Zo kom je meer te weten weten over de verschillende opties en ontdek je waarmee je rekening moet houden bij het aken van jouw keuze.

Auteur:
Koen Van der Schaeghe