Overslaan en naar de inhoud gaan
x
kameleonprincipe

Leven als een kameleon in Frankrijk

Beeld het je even in: je woont in het Verenigd Koninkrijk, maar verhuist binnenkort naar Frankrijk voor je nieuwe job. Of je leeft in Duitsland, maar volgt de liefde van je leven naar Italië. Opwindend en uitdagend, zeker. Maar betekent dit ook op zoek gaan naar een nieuwe ziektekostenverzekering en weer een medische acceptatie ondergaan? In de meeste gevallen is het antwoord ‘ja’. De oplossing? Het Kameleonprincipe van Expat & Co.

Overdraagbaar en aanpasbaar

Het Kameleonprincipe van Expat & Co is gebaseerd op een heel eenvoudig idee: je ziekteverzekering moet zich aan jou aanpassen. Niet andersom. Want als expat of student in het buitenland heb je al genoeg aan je hoofd. Dankzij het Kameleonprincipe reist je verzekering gewoon met je mee. Waar je ook bent, ze past zich – net als een kameleon – automatisch aan aan het sociale zekerheidssysteem van je gastland. Met volledige dekking, of als aanvulling op de lokale sociale zekerheid, zonder dubbel te betalen. Verhuis je naar een land met een uitstekende ziektekostenverzekering van je werkgever? Dan kan je je polis zelfs in sluimerstand zetten.

Bespaar tijd en geld

Ongeacht het sociale zekerheidssysteem, met het Kameleonprincipe ben je zeker van een correcte dekking in elk land. Zonder dubbele kosten, en zonder nieuwe medische acceptatie of andere formaliteiten. Je moet dus maar één keer door de gezondheidscontrole.

Filip Declercq, oprichter van Expat & Co: “Ik werkte zelf in het buitenland en stelde al snel vast dat gespecialiseerde verzekeringen voor expats moeilijk te vinden waren. Veel internationale verzekeraars houden geen rekening met lokale sociale zekerheden, met dubbele dekking voor de klant als gevolg. Bovendien krijg je als expat vaak te maken met een gebrek aan continuïteit. Een ander belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van het Kameleonprincipe. Ik wilde een polis die je helemaal op maat kan samenstellen en waarmee je van dekking kan veranderen zonder verlies van voordelen, ongeacht het land waar je verblijft. Want waarom zou jij van polis veranderen, als je polis gewoon van systeem kan veranderen?”

Meer info over het Kameleonprincipe vind je op expatinsurance.eu/nl

Auteur:
Expat&co